Prăjitură cu cremă de rahat

de ANCA in Dulciuri, 7 Apr 2009 | 26667 vizualizari

 

Prajitura cu gustul copilariei mele…mamaita mea o facea foarte des…am cautat aceasta reteta mult timp, in sfarsit, a gasit-o sora mea, dintr-o mare intamplare…

Aseara am facut-o, si rezultatul este aproape identic cu prajitura bunicii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri suc de rosii
  • faina cat cuprinde, cca 400-500 grame
  • 1 plic amoniac
  • Crema: 6-700 g. rahat
  • 1 pachet unt, 2 lamai, sau 1 lamaie si o portocala (eu asa am pus, din lipsa lamaii nr.2, si s-a dovedit a fi o idee de mare inspiratie, portocala a dat o aroma minunata!)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de rahat:

Se amesteca ingredientele pentru aluat, si se coc 4-5 foi (subtiri cam ca foile pentru taitei, caci mai cresc putin la cuptor) pe dosul tavii la 180 grade, cu tava unsa bine si tapetata cu faina, la prima foaie, timp de cca 10 minute, pana se aureste pe margini.

Aveti grija la desprinderea foii de pe tava, sa nu se sfarame, caci este crocanta, are textura unui biscuite. De aceea, odata asamblata, prajitura nu se taie imediat, dar ajung si acolo…

Crema: rahatul se da prin masina de tocat carne, sau se mixeaza cu un mixer vertical, impreuna cu lamaile, curatate de coaja, taiate cubulete (aveti grija sa scoateti samburii). Cand s-au mixat bine, se adauga untul taiat cubulete, si se mixeaza pana la omogenizare.

Foile se umplu cu cate un strat de crema, astfel incat ultima sa fie o foaie. Se lasa asa, cateva ore bune in camara, sau peste noapte, daca o preparati seara tarziu, ca noi:), acoperita cu un prosop de bucatarie, pentru ca foile sa se inmoaie putin si sa poata fi taiata!

Aveti grija sa aveti un pahar cu apa pe noptiera, pentru ca veti dormi cu gandul la ea, veti visa ca o devorati, si vi se va face sete cu siguranta, cum am patit eu!!:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (14)

ionix 1

07.02.2010, 18:33

aaaaaaahhhhhhhhhh, ce frumos arata a ta... stiam si eu de foile astea cu suc de rosii, facea matusica mea cand era mica... super super... o sa le-ncerc data viitoare... par mai fragede decat ce mi-a iesit mie... super

ANCA 1

07.02.2010, 18:49

ti-am raspuns la prajitura ta, asa e, sunt fragede si biscuitoase foile mele

babi5 1

16.12.2014, 13:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frantuzeasca cu mere